Pizza Wabrik kutsub sind koha peale neid taevalikke maitseid ise järele proovima! Meie pitsad on valmistatud ehtsast itaalia jahust, mahlasest tomatikastmest, maitsvast juustust ja värskest toorainest!
Pitsa serveeritakse värskelt otse pitsaahjust. Ootame sind külla Tallinnas Vabaduse Pst 54b (Valdeku Selveris), Nõmme tee 82a või Tööstuse tn 47a! Oleme avatud esmaspäevast pühapäevani!
Helista meile, et oma tellimus esitada ning tule oma einele järgi või söö Pizza Wabrikus kohapeal!
Leidub küll hulgaliselt pitsakohti, mis toovad sooja toidu koju kätte, kuid sageli on oma kätega valmistatu veel parem. Samas on ka ise pitsa küpsetamisel mõndagi, mille puhul eksitakse.
Tainast maitsestatakse liiga vähe. Pitsapõhjal on sama oluline roll nagu kastmel ja lisanditel. Maitsetu pitsapõhi võib selle üldmulje isegi rikkuda. Ka pitsatainale võib julgelt lisada näiteks punet, basiilikut või tüümiani, küüslaugu soola või sibulapulbrit.
Taignal ei lasta üles soojeneda. Pole oluline, kas kasutad poest ostetud pitsapõhjapulbrit või valmistad taina ise – üks sagedasi vigu mõlemal puhul on jaheda taina käitlemine selle hõrgu itaalia toidu valmistamisel. Jahedas seisnud tainas on kõvem ning seda on raskem rullida. Kui tainas pole veidi aega toasoojas seisnud, võid seda kergelt ületöödelda, mis omakorda muudab taina tekstuuri. Tulemuseks on seega sitke pitsapõhi.
Liiga vähe küpsemisaega. Valmiva pitsa lõhn äratab maitsemeeled kohe üles ning tekitab soovi see esimesel võimalusel ahjust välja võtta. Kuna põhi ei pruugi olla aga täidise all veel läbi küpsenud, siis on ilmselt üsna ebameeldiv pooltoorest pitsat hammustada. Kuna hea pitsa on ootamist väärt, siis lase sel ahjus olla veel viis minutit pärast seda, kui sulle esialgu tundub, et see võiks valmis olla.
Mõni lisand vajab eelnevat töötlemist. Nii nagu on olemas pitsa lisandeid, mille puhul piisab vaid hakkimisest, on ka neid, mis vajavad rohkem töötlemist. Näiteks on sellised lillkapsas ja brokoli, mis vajavad rohkem küpsemisaega, ka töötlemata liha tuleks mõnusa itaalia toidu jaoks eelnevalt pruunistada. Liha eeltöötlemine ei kehti aga näiteks soolatud lihatoodete puhul.
Küpsetuspaberi kasutamine. Kui jätad ahjuplaadi ja pitsapõhja vahelt küpsetuspaberi ära, võib üllatuslikult valmida hoopis maitsvam pitsa. Küpsetuspaber võib pitsapõhjal takistada krõbedaks küpsemast, mistõttu proovi vahelduseks ahjuplaat kergelt sisse õlitada ning laota tainas otse sellele. Lisaks pole ilmselt saladus, et kõige maitsvam ja krõbedam pitsa valmib hoopis pitsakivil ning põhjuseks on just see, et otsene kontakt soojusallikaga annab suure erinevuse.
Tainas on liiga õhuke. See võib hakata olulist rolli mängima just siis, kui pingutad pitsakattega üle ja samas jätsid põhja õhukeseks – sellist itaalia pitsat pole kahtlemata kuigi mugav süüa, kui kõik koost laguneb. Ideaalis võiks pitsapõhi olla 0,4 – 0,7 sentimeetri paksune sõltuvalt sellest, kas eelistad paksemat või õhemat põhja.
Kasutatakse poest ostetud kastet.Kui juba pitsa otsast lõpuni ise valmistad, siis miks mitte teha ise ka pitsakaste? Poest ostetud kastmed sisaldavad sageli ohtralt soola või suhkrut ning võivad jätta ebaloomuliku maitse. Kõige lihtsama kastme saab lihtsalt tomateid purustades ja maitsestades.
Meie kasutame oma pitsade valmistamisel kõige ehtsamat itaalia jahu, tomatikastet ning maitsvat juustu! Nii taime- kui ka lihatoidu valikuid leiavad meie menüüst elamust: ananassi armastajatele Hawaii pitsa, klassikaline Margherita, Parma-singi pitsa, seenearmastajatele Funghi pitsa ning kala sõpradele tuunikala pitsa.
Kraba oma lemmik ahjusoe pizza täna Pizza Wabrikutest. Külasta meid Tallinnas Vabaduse Pst 54b (Valdeku Selveris), Nõmme tee 82a või Tööstuse tn 47a!